Budete potřebovat
Celozrnná pšeničná hladká mouka | 110 g |
Hladká mouka | 80 g |
Jedlá soda | 1/2 lžičky |
Mletá skořice | 1 lžička |
Strouhaný muškátový oříšek | 1/4 lžičky |
Sůl | 1/4 lžičky |
Změklé máslo | 2 lžíce |
Řepkový olej | 60 ml |
Tmavý třtinový cukr | 55 g |
Krystalový cukr | 3 lžíce |
Vejce | 1x |
Přesnídávka Hamánek Jablko s mrkví | 125 g |
Vanilkový extrakt | 1 lžička |
Ovesné vločky | 1/2 hrnku |
Cereální lupínky | 1/2 hrnku |
Sušené brusinky | 1/3 hrnku |
Nasekané vlašské ořechy | 1/3 hrnku |
Postup přípravy receptu
Předehřejte troubu na 175 °C. Promíchejte obě mouky, sodu, skořici, muškátový oříšek a sůl. Prošlehejte máslo, olej a oba cukry do pěny. Přidejte vejce, přesnídávku a vanilku a mixujte ještě 30 sekund. Vsypte moučnou směs a šlehejte dalších 30 sekund. Zlehka vmíchejte vločky, lupínky, brusinky a ořechy. Na plech vyložený pečicím papírem udělejte lžící kopečky těsta, nechte mezi nimi dostatečné rozestupy. Navlhčenýma rukama stlačte hrudky na tloušťku asi 6 mm. Pečte 12 minut, dokud nebudou sušenky zapečené, ale stále měkké.Kam pokračovat